Novice


Arhiv: Okrogla miza ob Svetovnem dnevu ozaveščanja o škodljivcih - 6. junij 2017


Sekcija izvajalcev DDD (dezinfekcije, dezinsekcije in deratizacije), ki deluje v sklopu Podjetniško trgovske zbornice pri GZS, je ob Svetovnem dnevu ozaveščanja o škodljivcih (6. junij) pripravila okroglo mizo, na kateri so opozorili na vedno večjo problematiko škodljivcev v našem okolju in na poslanstvo usposobljenih izvajalcev DDD ukrepov.

Namen dogodka je obveščati državljane sveta o tveganjih, povezanih s prisotnostjo škodljivcev v našem okolju in spodbujanju ozaveščenosti za strokovno in odgovorno izvajanje DDD ukrepov. Želja je ustvariti globalno zavedanje, da usposobljeni izvajalci DDD ukrepov zagotavljajo prebivalstvu zaščito njihovih živil, domov, družin in okolja, v katerem živimo pred tveganji za javno zdravje. 

 Kot je uvodoma povedala predsednica sekcije izvajalcev DDD pri GZS PTZ mag. Jasna Zver, to področje pogreša predvsem več sodelovanja med izvajalci DDD in pristojnimi ustanovami ter vzpostavitev boljšega nadzora nad vsemi izvajalci na trgu. Med izvajalci DDD, ki se pojavljajo na trgu, je tudi veliko takih, ki nimajo niti poslovnih prostorov niti ustreznega kadra za to delo. Sekcija DDD pri GZS PTZ si zato prizadeva za večji nadzor ter sodelovanje z MZ. Pogrešajo predvsem preventivne programe.

Predstavnik sekcije DDD pri GZS PTZ v Evropski konfederacije nacionalnih in regionalnih združenj izvajalcev DDD ukrepov (CEPA) Zlatko Dakič je opozoril na nekaj sprememb regulativ v Evropski uniji, ki so v slovenskem prostoru premalo poznane. CEPA pripravlja načrt enotnih izobraževalnih meril na področju Evropske unije in poenotenje tega področja za celotno EU.

Na okrogli mizi so spregovorili tudi o konkretnih tveganjih za Slovenijo, predvsem glede virusa Zike in letošnjega pojava mišje mrzlice s predstavniki Ministrstva za zdravje, Urada RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Urada za kemikalije ter Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, ki so prisostvovali okrogli mizi. Dogovorili so se za bolj usklajeno delovanje na tem področju v prihodnje.

Celoten posnetek okrogle mize  si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

Fotogalerija

 

Prijava za udeležbo na  nadaljevalno/obnovitveno izobraževanje izvajalcev DDD, 2. termin, dne 24.11.202 od 8.00 do 14.00 ure.

Preden oddate obrazec ponovno preverite, če ste pravilno navedli ime in priimek ter e-naslov. Na e-naslov, ki ste ga navedli vam bomo poslali povezavo, preko katere se boste udeležili izobraževanja.