Sekcija za dezinfekcijo, dezinsekcijo in deratizacijo Slovenije

Novice


Arhiv: Sekcija izvajalcev DDD prejela priznanje evropske konfederacije CEPA

Sekcija izvajalcev DDD je med 25 državami skupnosti od Evropske konfederacije nacionalnih in regionalnih združenj izvajalcev DDD ukrepov  (CEPA) prejela prestižno nagrado leta 2016 za aktivno sodelovanje in delovanje v konfederaciji.

CEPA (Confederation of European Pest Management Associations) predstavlja na Evropskem nivoju 29 nacionalnih in regionalnih združenj izvajalcev DDD ukrepov. Združuje več kot 10,000 družb, katerih letni promet presega 3 milijarde EUR z več kot 40,000 zaposlenimi osebami. Sedež CEPE je v Bruslju. Ustanovljena pa je bila leta 1974 na pobudo belgijskega, britanskega, francoskega in španskega združenja.

Sekcija izvajalcev DDD pri GZS Podjetniško trgovski zbornici je članica CEPA od leta 2014.

CEPA je tudi pobudnica in gonilna sila programa certificiranja CEPA Certified® in obenem temelj evropskega standarda, ki podpira program (EN16636). Uveljavljeni standard je podprt in priporočen s strani IFS in BRC! Prav tako ga omenja Poročilo komisije Evropskemu parlamentu z dne 17.03.2016 kot zgled dobre prakse trajnostne in odgovorne uporabe pesticidov.

Konfederacija je s predstavniki članic v več delovnih telesih nekaj let pripravljala, koordinirala in usklajevala osnutek poenotenega Evropskega standarda za izvajanje ukrepov zatiranja škodljivcev. Ves ta čas pa je tudi preko svojih članov aktivno sodelovala z ustreznimi Evropskimi institucijami ter nacionalnimi agencijami za standardizacijo.

V teh procesih je izredno aktivno sodelovala tudi Sekcija izvajalcev DDD preko svojega predstavnika gospoda Zlatka Dakiča (DDD d.o.o. Koper), kateremu se za njegovo prizadevnost in aktivno sodelovanje ter s tem pridobitev  CEPA priznanja člani Sekcije iskreno zahvaljujemo.

Po objavi in zagonu programa  EN16636 CEPA Certified® je bila Sekcija preko svojega predstavnika še močneje vpeta v implementacijo standarda na področju J in JV Evrope in sicer z usposabljanjem presojevalcev pogodbenih certifikacijskih družb.

Plod aktivnega sodelovanja vseh članov sekcije posredno preko predstavnika je izjemna nagrada in priznanje CEPE!

Ob tej priložnosti pa velja poudariti, da se večina članov Sekcije zaveda odgovornosti svojih dejavnosti in nudi storitve skladne z zahtevami EN16636 CEPA Certified® !

 

 

 

Fotogalerija